6 Ekim 2014 Pazartesi

Kelime Aranma Hacmi Öğrenmek (Keywords Planner)

Günümüzde yeni bir yazı yazsanızda,yeni bir domain alsanızda kelime altın değerinde. Buna webden anlayan herkes evet diyecektir.Peki sizin hedeflediğiniz kelime ya beklediğiniz kadar şahşalı değil ise ?

Bu ihtiyacı kendimizi ona göre optimize ettiğimiz Google çok önce sezdi.Bunun için bize Keywords Planner gibi bir çalışma verdi.

Keywords Planner dahilinde kelimenizin hangi ülkelerde ne kadar arandığını,aylık aramaların yıl bazında ne kadar değiştiğini ve negatif anahtar kelimeler çıktığında aramalarınızın ne kadar kaldığını bu araç sayesinde rahatça görebilirsiniz.

Not: Bu aracı kullanmak için Adwords hesabınız olması gerekiyor.(Adwords hesabınız yoksa üye olmak için tıklayın. Üye olması ücretsizdir,korkmayın)

Google Keywords Planner

Linkine tıkladıktan sonra Adwords hesabınızla oturum açın.

Oturum açma işlemini tamamladıktan sonra karşımıza şu ekran çıkacaktır.





















Kırmızı ile işaretlediğim kısım,bizim işimize yarayacak olan kısım. Tıklayın ve aranma hacmini öğrenmek istediğiniz kelimeleri sıra sıra yazın. Her satır için bir kelime.

Bende sizinle birlikte yapayım,çok örnek veriyorum bende bu konunun başlık kelimesi için aranma hacimlerini araştırayım.

Şimdi ;

Ben kelimelerimi seçtim.


  • Keywords Planner
  • Kelime Aranma Hacmi
  • Kelimenin Aranma Hacmi
  • Kelimenin Aranma Hacmini Öğrenme
  • Kelimenin Aylık Aranma Hacmi
  • Kelimenin aylık aranma hacmini öğrenmek


Kelimelerim bunlar,bunları bir araştıralım bakalım.Karşıma şöyle bir sahne çıkacaktır.















Başta bahsettiğim gibi bende bu kelimenin fazla arandığını düşünüyordum.Ancak öyle değilmiş. Elimde ki sonuçlara göre seçeceğim bende kelimemi.

"kelime aranma hacmi" kelimesi diğer hepsinden daha fazla aranmış. Demekki başlığımın ilk kelimesi bu olacak. İkinci aranması yüksek olan kelimeyide başlık içerisinde kullanabilirseniz faydalı olur."keywords planner" kelimesini bu yazıda kullandığım gibi.

Dediğim gibi yazı yazmadan önce,web sitesi için domain almadan önce bu yazdıklarımı gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Kelime bazında tam manasıyla hedefleme yapmış olursunuz. Böylelikle sitenizin arama sonuçları daha düzgün optimize olmuş olacaktır.

Bu konuda bildiğim anlatacağım bunlardan ibarettir dostlar. Yanlışım olduysa affola. Selamlar olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.