17 Ekim 2014 Cuma

Alexa Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Merhaba dostlar,bugün internet ortamının bir diğer terimi olan Alexa ile karşınızdayız.En basit yoldan Alexa Nedir ? Ne İşe Yarar? sorusunu cevaplamaya çalışacağız.

Alexa


Alexa Nedir ?


Öncelikle Alexa,Amozon'unda hissesi bulunan bir Microsoft kuruluşudur.Asıl görevi site sayıcıdır. Yani,dünya üzerinde ki bütün siteleri sayar,belirli kriterlere göre bazı sitelere sıralama oluşturur.
Bu sıralamanın Google gözünde hiç etkisi yoktur diyenlere katılmıyorum. Tırnak kadarda olsa yinede etkisi vardır. Daha öncede belirttiğim gibi SEO çalışmalarını doğru yaparsanız,Alexa değerinizinde hızla gerilemeye başladığını göreceksiniz.

Bu arada belirtmeden geçmeyeyim. Dünya üzerinde 20 Milyar site var dersek sitenizin tek haneli milyonlara girmesi bile iyidir.



Alexa Ne İşe Yarar ?


Aslına bakarsanız interneti yeni öğrenmeye başlayanların klavuzudur. Çoğu amatör,internet sitelerini Alexa değerine göre değerlendirir. Tabi bu yanlıştır.Alexa sitenin prestij değeridir desek yeridir.

Şöyle sahnelerle karşılaşabilirsiniz,sitenize reklam alırken reklam veren kişi Alexa değerine bakıp sizin sitenizi beğenmeyebilir.

Link değişimi gibi şeyler yaparken (ki yapmayın) kişi sitenin alexa değerine bakabilir.

Tanıtım yazısı satacakken Alexa değeriniz göz önünde bulundurulur.

Gibi gibi şeyler. Kıssadan hisse yapıcak olursak,Alexa değeriniz önemlidir. İyi derecede tutmaya bakın.İlerleyen makalelerde bu değeri nasıl düşürebilirsiniz,bunuda anlatacağım.

Selamlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.