18 Ekim 2014 Cumartesi

Blogger Domain Yönlendirme (2014,İsimtescil Baz Alındı)

Google'nin sunduğu imkanlardan Blogger'a pasta dersek,Blogger domain yönlendirmeye pastanın kreması dememiz lazım sanırsam.



İşlem teknik olarak şu. Blogger adresinizi (siteismi.blogspot.com) özel bir alan adına yönlendiriyorsunuz.(siteismi.com) Hem blogger altyapısını kullanmaya devam ediyorsunuz,hemde özel alan adınız olmuş oluyor.Yine bilindiği üzere Blogger Google'ın öz oğlu. Blogger kullanmanın Google gözünde baya avantajı var. Bunlarıda kaçırmamış oluyorsunuz.

Bende daha yeni bu blog için yaptım. "seonotdefteri.blogspot.com" iken "www.seonotdefteri.com" adresine çevirdik. Banada hayırlı olsun. İndexlenmesi için bir süre bekleyeceğim sanırsam.Gelelim nasıl yaparız kısmına.


Not: Domaininizi isimtescil'den almanızı tavsiye ederim. İşlemler gayet basit bir şekilde tamamlanıyor,1-4 saat içerisinde web siteniz hazır oluyor. Gece yatmadan önce yapın,sabah kalkın tamamdır.

Blogger Domain Yönlendirme

Blogger Kontrol Paneline girin,domain yönlendirmesi yapmak istediğiniz blogu seçin.Ayarlar sekmesine gelin. Yayıncılık kısmını göreceksiniz. Yani ;


Kırmızı ile işaretlediğim yere tıklayın.Sizden alan adınızı yazmanızı isteyecek. Yazın. (www koymayı unutmayın.)

Sonra ne olacak ? İşte burada isimtescil kullanmanızı önermemin sebebi ortaya çıkıyor. Geri kalanını video ile anlatmış sayın. Şayet o arkadaş benden çok daha belirgin açıklıyor.




Yine takıldığınız bir yer olur,yapamadığınız birşey olur buyrun yazın. Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Saygılar,selamlar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.