6 Ekim 2014 Pazartesi

Blogger SEO Ayarları Nasıl Yapılır ?

Kim ne derse desin,Blogger günümüzde bedava blog sistemleri arasında en iyisi. Her sitede olduğu gibi bloggerda belli başlı SEO ayarları istiyor tabi.Ben bilmiyor muydum bir domain bir hosting alıp bunları yazmasını :) Bloggerı seçmemim nedenleri var elbet. Kullanımı kolay,kodlama direk Google'dan vs vs. Gelelim konumuza.


Blogger SEO Ayarları Nasıl Yapılır ?

Bu konuda önce size yapmanız gereken kısımları söyliyeceğim,sonra kopyala yapıştır kısmına geçeceğim.

1.Basitleştirin


Google ile bağlantılı olan bütün sitelerin ortak yanlarından biri nedir diye sorarsam kullanım kolaylığı,basit görünüm olacaktır cevap. Blog sayfanızda bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.Temanızı,widgetlerinizi ve herşeyden önemlisi sayfanızın amacını sadeleştirin. 

2.Kopya İçerikten Kurtulun


Kopya içerik Google'nin yenipolitikaları dahilinde taviz vermediği en önemli olaylardan bir tanesi.Tamam siteniz %100 özgün olamaz. Ancakkopya içerik yüzdenizi %25'ten yukarı çıkartmamanızı tavsiye ediyorum.

Gelelim diğer yapacaklarınıza.

Arama Sonuçlarında Başlık Öncelikli Ayarlama

Blogger açtıktan sonra şablonda hiçbir oynama yapmazsanız siteniz Google aramalarında ;

SİTE İSMİ - YAZI İSMİ

olarak görünecektir.Çok aman aman kritik bir durum değildir. Ancak Google sonuçlarında şunu görmek çok çok daha iyi olacaktır.

YAZI İSMİ - SİTE İSMİ

Bu hem Googlenin arama sonuçlarında ki performansını artıracak hemde okuyucuların sizin blogunuza daha rahatça gelmesini sağlayacaktır. Bunu şu şekilde ayarlıyoruz.


Şablon >  HTML'yi Düzenle

CTRL + F (Arama yapınız)


<title><data:blog.pageTitle/></title>


Şununla değiştiriyoruz ;

<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'><title><data:blog.title/></title><b:else/><title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title></b:if>

Böylelikle sonuçlarımız Google üzerinde daha düzenli ve okuyucu cezbeden yorumlar olacaktır.

Açıklama (Desciription) Göstergelerini Açmak


Bir diğer konu ise Google aramalarında sitemizin Snippetinde oluşan sayfa açıklamasını kendimiz yazmamızdır. Bunun avantajları olabileceği gibi dezavantajlarıda olabilir. Bu yüzden bu özelliği dikkatli kullanmak gerekir.

Ayarlar > Arama Tercihleri Yolunu izleyin. Açıklamayı aktifleştirin. Ve blogunuzu tanıtan güzel bir yazı koyun. Örneğin bu blogun açıklaması : "Arama motoru optimizasyonu ile ilgili ipuçları ve makaleler yayınlayan bir blog sitesi." Benim için bu yeterli tabi,siz kendinize göre seçin bunu.

Ayrıca bundan sonra Blogda oluşturduğunuz her yazı için ayrı ayrı açıklama girmeniz  gerekecektir. Yazılarınız içinde açıklama oluşturmak,yazılarınızın daha önplanda çıkmasını (doğru kullanılırsa)  pozitif etkileyecektir.

Bloggerda SEO ayarları ile anlatacağım bu kadar. Şimdi altın kuralı verim. Disiplin.
Disiplinli bir şekilde hit alınabilecek güzel kelimelerden yazılar yazarak blogunuzu güncel tutarak Google için sitenizi fazlasıyla değerli yapabilirsiniz.
Selamlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.